Egy kis statisztika a magyar diákok részvételéről

Az ICYS versenyein az elmúlt 23 évben 141 magyar középiskolás diák vett részt 133 előadást tartottak, amelyekből 87 prezentáció, az előadások több, mint 65 százaléka valamilyen díjban részesült.

A fizika, matematika, informatika, környezettudomány és a poszter szekciókban bemutatott előadásokat együtt 14 első, 34 második, 26 harmadik díjjal jutalmazták, s a diákok munkája 11 különdíjat is kapott.

Poszterek először újdonságként az ICYS 20. jubileumi versenyén jelentek meg, számuk minden évben egyre nőtt. A posztereket 2015-től kezdődően szakterületenként szintén minősítjük, a legjobbakat oklevéllel és éremmel jutalmazzuk. A poszter bemutatása jelenleg (2017) nem kötelező, de a közel száz poszter jelenléte mutatja a diákok nagy érdeklődését a bemutatkozás ilyen módja iránt is.

Az ICYS versenyt ebben a 23 éves periódusban 13 ország rendezte meg. Grúzia, Csehország, Németország, Ukrajna, Szerbia, Törökország, Románia egy esetben, többen (Hollandia, Lengyelország, Belarus, Magyarország) 3 alkalommal is vállalkoztak erre a nem könnyű feladatra. Két alkalommal Oroszországban és Indonéziában történt a megmérettetés.